L'idCAT Mòbil es pot obtenir a les delegacions de l'ATC

06/07/2016

El sistema d’identificació digital idCAT Mòbil es pot obtenir presencialment, des de fa uns dies, a les delegacions de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

L’idCAT Mòbil és un servei d’autenticació d’usuaris i signatura electrònica basat en l’enviament de paraules de pas d’un sol ús al telèfon mòbil. És una alternativa fàcil a la utilització dels certificats digitals ─que requereixen estar convenientment  instal·lats al navegador─  a l’hora de realitzar tràmits telemàtics amb l’Agència Tributària de Catalunya i, en general, amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya. 

El servei s’adreça únicament a persones físiques, no a empreses ni entitats. Les persones que vulguin  obtenir l’idCAT Mòbil s’han d’identificar amb un document oficial (DNI, NIE, passaport o permís de residència) i emplenar, signar i lliurar el formulari corresponent. Es pot obtenir presencialment, de 08.30 a 14h i sense necessitat de cita prèvia a les quatre delegacions territorials de l’ATC: 

— Delegació Territorial a Barcelona: passeig de la Zona Franca, 46
— Delegació Territorial a Girona: c. de Barcelona, 54
— Delegació Territorial a Lleida: c. Lluís Companys, 1
— Delegació Territorial a Tarragona: c. Vapor 4-6, 2n

Aquesta gestió es pot fer també presencialment a les Oficines d’Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya i a les Oficines de Gestió Empresarial. Podeu consultar-ne el detall a: 
http://web.gencat.cat/ca/tramits/sobre-tramits-gencat/com-tramitar-en-linia/identificacio-digital/id-cat-mobil/

L’idCAT Mòbil es pot obtenir, a més, de manera telemàtica, ja sigui amb certificat o sense. Podeu consultar més informació a: 
https://idcatsms.seu.cat

Aquest servei d’identificació digital, proporcionat pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC), era conegut inicialment com idcat-SMS, per tant, és possible que en alguna banda es trobi referenciat amb aquesta anterior denominació.

Més informació a:
https://web.aoc.cat/suport/idcatmobil